تعمیر رله استارت یخچال فریزر دوو و کاربرد آن
نوشته شده توسط : lg

تعمیر رله استارت یخچال فریزر دوو و کاربرد آن:

نحوه عملکرد رله یخچال دوو و کاربرد آن

رله یخچال دوو یک کلید الکترومغناطیسی است که با جریان نسبتا کمی فعال می شود. رله شامل یک سیم پیچ می شود که هنگامی که جریان الکتریسیته از آن عبور می کند خاصیت آهنربایی موقت پیدا می کند. این آهنربا کنتاکت فلزی را جذب می کند و باعث اتصال و عبور انرژی به سمت دیگر کلید می شود. در صورت قطع توان ورودی کلید نیز قطع می گردد. از رله برای راه اندازی موتور، کنترل ولتاژ و جریان بالا، کنترل پمپ سوخت در خودروها و… استفاده می شود.

رله چگونه کار می کند

 ترموستات داخل یخچال دوو به کمپرسور فرمان می دهد تا چه زمانی روشن شود و سرما را به سطح امن تعریف شده برساند. هنگامی که دمای داخل یخچال فریزر از دمای تنظیم شده ترموستات بالا تر می رود، ترموستات یک سیگنال الکتریکی به رله می فرستد تا کمپرسور را استارت بزند. انرژی مورد نیاز برای کار کردن کمپرسور از مسیر رله تامین می شود.

نشانه های خرابی رله یخچال دوو

یکی از نشانه های کار نکردن رله افزایش دما و سرد نشدن یخچال دوو است که در این حالت احتمالا کمپرسور اصلا استارت نمی خورد. معمولا در این حالت صدای وزوز دائمی از کمپرسور شنیده می شود. اگر این صدا شنیده نمی شود و مواد غذایی گرم می شوند می تواند نشانه خوب کار نکردن رله باشد، یعنی رله ضعیف عمل می کند و توان ورودی آن مناسب نیست.

صدای کلیک

هر بار که رله کمپرسور را استارت می زند یک صدای کلیک شنیده می شود. اما اگر کمپرسور به کار نیفتد رله پس از زمان کوتاهی دوباره زده و صدای کلیک شنیده می شود. این صدای کلیک تکرار شونده نشانه ای از رله سوخته است.

یخچال فریزر

تست رله

همانطور که ذکر شد اگر کمپرسور گرم شود و صدای کلیک بلندی یا متناوب بدهد می تواند نشانه خرابی رله یخچال دوو باشد. برای تست کردن آن باید از سیستم جدا شود. این قطعه نسبتا ارزان قیمت و تعویض آن آسان است.

مراحل تست

ابتدا یخچال دوو را از برق بکشید. رله در پشت و پایین یخچال قرار دارد. گارد محافظ را باز کنید تا به کمپرسور دسترسی پیدا کنید. در نزدیکی کمپرسور یک جعبه کوچک قرار دارد که تعدادی سیم از آن بیرون زده است. این جعبه همان رله است. برای اطمینان می توانید قبل جدا کردن از نحوه قرار گرفتن و سیم کشی آن عکس بگیرید تا در هنگام نصب دوباره و تعویض به مشکل برنخورید. در نمونه های قدیمی تر معمولا یک رله با سیم پیچی مسی وجود دارد که به سادگی قابل تشخیص هستند. مدل های جدیدتر، رله حالت جامد هستند که برای چک کردن آنها وسایل خاصی نیاز است. این مدل ها برخلاف نمونه های سیم پیچی راحت تر می سوزند.

تست بدون ابزار

رله را به صورت دیداری مورد بررسی قرار دهید. اگر پایه های رله دارای زنگ زدگی و خوردگی شده است، نیاز به تعویض دارد البته در برخی موارد تنها با تمیز کردن مشکل برطرف می گردد. اما این روش به اندازه کافی مطمئن نیست.

در رله های حالت جامد پس از جدا کردن آن از کمپرسور آن را تکان دهید اگر صدای تق تق داد سوخته است. برا ی اطمینان بیشتر می توانید ان را به یک متخصص نشان دهید.

 تست توسط مولتی متر/ اهم متر

می توان از یک اهم متر برای اندازه گیری مقاومت پایه های رله استفاده نمود. اهم پایه های رله را به صورت دو به دو اندازه بگیرید، تنها یک جفت ازین پایه ها باید مقدار داشته باشد ( در حدود ۱۰ الی ۱۰۰ اهم ).

در رله های سیم پیچی می توان آنها را توسط یک اهم متر چک کرد. رله ها معمولا سه پایه دارند که با نام های L ، M و S علامت گذاری شده اند. برای تست صحت اتصال پراب های اهم متر را روی پایه های M و S قرار دهید. مقدار صفر باید نمایش داده شود. در حالی که پراب ها هنوز به پایه ها متصل اند رله را برگردانید یک صدای کلیک باید شنیده شود و مقدار بی نهایت روی اهم متر نمایش داده شود. این عمل را بین پایه های L و S نیز تکرار کنید همین نتیجه را بایستی بگیرید. حال بین پایه های L و M این کار را انجام دهید این بار در هردو حالت باید مقدار صفر خوانده شود.

در واقع باید بررسی نمود قطعی داخل سیم پیچ و یا بین پایه ها تا سیم پیچ وجود نداشته باشد. هممچنین دو پایه ای از رله که به کمپرسور وصل می شود وقتی کلید هنوز باز است اتصال کوتاه نشده باشند.در صورت خراب بودن رله مدل و شماره آن را برداشته و آن را با یک رله جدید تعویض کنید.




:: برچسب‌ها: برد یخچال دوو , خدمات پس از فروش دوو , صدای فن یخچال ساید دوو , تعمیرات یخچال حرفه ای , تعمیرات یخچال صادقیه , تعمیر و نگهداری یخچال , تعمیر یخچال جنوب تهران , تعمیر یخچال با ضمانت , تعمیرات تخصصی یخچال , فن یخچال ساید بای ساید دوو , موتور فن یخچال دوو ,
:: بازدید از این مطلب : 35
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 15 تير 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: